vrijdag, 22 april 2016 12:59

Koningsdag 2016 in een ander jasje

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Koningsdag, voor de meesten nog wat onwennig qua datum en uitspraak want de meesten onder ons zullen misschien allemaal nog gewend zijn aan Koningingedag. Toch is Koningsdag een feestdag waarop veel mensen lekker vrij zijn en dus op zoek gaan naar vertier. Voor de Aktiviteitencommissie ’t Oekie dé reden om voor vermaak te zorgen.

Als ’t Oekie moeten we wel toegeven dat we de laatste jaren niet meer konden concurreren met de grote steden in de omgeving en dat het steeds moeilijker werd om iets te organiseren wat in de smaak viel en mensen zou trekken. Dit leidde ertoe dat vorig jaar werd besloten geen speciale aandacht te besteden aan het Koningsfeest.

Voor veel leden van de Aktiviteitencommissie was dit een doorn in het oog. Als gevolg hiervan gaan we dit jaar voor Hollandschevelders met kinderen, die toch wat graag iets willen doen, een activiteit organiseren.

In samenwerking met Eugenia wordt op woensdag 27 april a.s. een spelletjesparcours voor kinderen uitgezet in sporthal De Marke.

De start is om 10.00 uur en de zaal is geopend om 9.45 uur. De planning is dat de spelletjes rond 13.00 uur afgerond zullen zijn zodat er nog gelegenheid is om de middag naar eigen smaak in te vullen.

De kinderen kunnen op deze dag meedoen aan een twintigtal spelletjes, zoals o.a. groot ganzenbord, gracht springen, zoek de schat, etc.

De kinderen kunnen zich feestelijk laten schminken. Ook is er een poffertjeskraam waar poffertjes kunnen worden gegeten want iets lekkers mag natuurlijk niet ontbreken op zo’n ochtend.

De Aktiviteitencommissie ’t Oekie hoopt dat met het organiseren van bovengenoemde festiviteit de kinderen volop aan hun trekken zullen komen en dat Koningsdag op deze manier toch een speciaal tintje krijgt voor velen.

Gelezen: 2191 keer Laatst aangepast op vrijdag, 22 april 2016 13:06